18
Μαρ.
10

Άρθρο από Ελευθεροτυπία: «Δίωξη – προφυλάκιση για παραδειγματισμό»

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ: «Δίωξη – προφυλάκιση για παραδειγματισμό»

«Την άμεση παύση της δίωξης και την αποφυλάκιση του Μάριου Ζ», «την κατάργηση του νόμου για την «κουκούλα»» και «την παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών βιαιοπράγησαν κατά πολιτών» ζητεί το Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας.

Με ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας καταγγέλλει «την αδικαιολόγητη ποινική δίωξη και προφυλάκιση του 28χρονου δάσκαλου κολύμβησης Μ.Ζ., ο οποίος συνελήφθη στην πανεργατική διαδήλωση της Πέμπτης 11 Μαρτίου» με βάση τη μαρτυρία αστυνομικού που «υποστήριξε ότι ο Μ.Ζ., έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, του επιτέθηκε με βόμβα «μολότοφ» η οποία προκάλεσε φωτιά στα πόδια του, την οποία, αφού έσβησε, συνέλαβε τον Μ.Ζ.».

Το Παρατηρητήριο αναφέρεται στο φωτογραφικό υλικό από τη στιγμή της σύλληψής του, που αποδεικνύει ότι δεν έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και πως ούτε φωτιά υπήρχε ούτε επεισόδια.

«Η απόφαση της προφυλάκισης στερείται βάσης καθώς, σύμφωνα με την πρόσφατα αναθεωρηθείσα νομοθεσία, κανένας δεν είναι δυνατόν να προφυλακιστεί εάν δεν είναι ύποπτος φυγής ή αν δεν βαρύνεται με σοβαρό ποινικό ιστορικό. Την ίδια στιγμή ο νόμος για την «κουκούλα» παραμένει σε ισχύ παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις κορυφαίων υπουργών ότι θα καταργηθεί», τονίζεται μεταξύ άλλων. Τέλος, γίνεται αναφορά «στα πολλά περιστατικά αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας τα οποία σημάδεψαν την πορεία της 11ης Μαρτίου» και επισημαίνεται: «Η ποινική δίωξη και προφυλάκιση του Μ.Ζ. συνιστά ευθεία προσβολή του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και προσπάθεια «παραδειγματισμού» και τρομοκράτησης όσων από εδώ και πέρα θα διαδηλώνουν».
Α.ΚΜ.

link: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/03/2010&id=142604

Advertisements

0 Responses to “Άρθρο από Ελευθεροτυπία: «Δίωξη – προφυλάκιση για παραδειγματισμό»”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements