20
Μαρ.
10

Από tvxs.gr: Την άμεση απαλλαγή του Μάριου Ζ. ζητά η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση αποφυλάκιση και την απαλλαγή του Μάριου Ζ., καθώς και τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για όλους όσοι προέβησαν στη σύλληψη του δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ζητά σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, με αφορμή τη σύλληψη του για παράβαση του νόμου περί κουκούλας και για απόπειρα εμπρησμού, η οποία, όπως τονίζει, δεν στοιχειοθετείται από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων που αγνοήθηκαν προκλητικά, η Επιτροπή επισημαίνει την «ανακολουθία της κυβέρνησης που δεν έχει ακόμη υλοποιήσει τις επανειλημμένα διατυπωμένες υποσχέσεις της για κατάργηση των διατάξεων του ανελεύθερου και αντισυνταγματικού κουκουλονόμου. Φαίνεται ότι όσο οξύνεται η κοινωνική αναταραχή τόσο πρυτανεύουν αντιλήψεις περί διατήρησης του αυταρχικού θεσμικού πλαισίου που οι κυβερνώντες νομίζουν ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στις δίκαιες κινητοποιήσεις». Καλεί επίσης τον Υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει αμέσως στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του «νομικού εκτρώματος του κ. Μαρκογιαννάκη».

Ταυτόχρονα η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την κυβέρνηση «να εγκύψει με σοβαρότητα στο ζήτημα των κριτηρίων της εφαρμογής του θεσμού της προσωρινής κράτησης, θέτοντας ακόμη περισσότερους φραγμούς στην αυθαιρεσία της δικαστικής εξουσίας που αρέσκεται με μεγάλη ευκολία να κάνει χρήση μιας δυνατότητας που θα έπρεπε να αποτελεί απειροελάχιστη εξαίρεση στο βασικό κανόνα. Είναι προφανές ότι ούτε οι πρόσφατες ρυθμίσεις του κ. Καστανίδη έλυσαν το πρόβλημα, από τη στιγμή που οι δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται να μην είναι κατάλληλα διαπαιδαγωγημένοι ώστε να ασκούν τη σχετική ευχέρεια με μεγάλη φειδώ, αφού στην περίπτωση αυτή αγνόησαν τους όρους του νέου νόμου, δηλαδή την υποψία φυγής και την ύπαρξη προηγούμενων αμετάκλητων καταδικών».

Όσο για τον κ. Χρυσοχοΐδη, καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι καλύτερα – αντί να αναφέρεται σε «απόπειρες δημιουργίας κλίματος έντασης και αμφισβήτησης»-, να αναζητήσει τους υπεύθυνους των ασταμάτητων φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας».

link: http://tvxs.gr/node/54612

Advertisements

0 Responses to “Από tvxs.gr: Την άμεση απαλλαγή του Μάριου Ζ. ζητά η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements