23
Μαρ.
10

από Αυγή: Ένοχη δημοκρατία

Καναβούρης Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/03/2010

Ο Μάριος Ζ. είναι εκπαιδευτής κολύμβησης νηπίων. Το αδίκημά του είναι ότι κολυμπάει σε βαθιά νερά της δημοκρατίας, εκεί όπου δεν φτάνει ούτε το ΠΑΜΕ και η Αλέκα και η κυρία Κανέλλη

Ένα είναι το γεγονός το διαρκές της φρίκης: λιγοστεύουμε. Και δεν εννοώ αριθμητικά. Λιγοστεύουμε μέσα μας και γινόμαστε διαρκώς ολιγότεροι, διαρκώς και πιο επικίνδυνα πλησιάζοντας την έννοια του ολίγιστου. Αλλά έτσι σημαίνει πως έχουμε ήδη κατακτηθεί και μπορεί ο κάθε αυθέντης, ο κάθε φασίστας, το κάθε χυδαιοποιημένο κτήνος, και προ παντός η αυτού εξοχότης, ο χειρώνακτας της εξουσίας, το υποπόδιο που πληρώνεται για να δέρνει, να μας συμπεριφέρεται όπως θέλει κι εμείς, αντί να εξοργισθούμε, κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε επειδή τάχα μου τα προβλήματα είναι άλλα, επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και πάει λέγοντας. Όχι και πάλι όχι. Αποτελεί πράξη ντροπής το ότι δεν έχουμε ξεσηκωθεί για τη φασιστική σύλληψη και προφυλάκιση ενός νέου άνδρα μόλις 28 ετών, του Μάριου Ζ. Η τερατώδης σύλληψη, η τερατώδης κατασκευή κατηγορίας και η τερατώδης προφυλάκιση, δηλαδή η πιο μαρτυρική μορφή κολασμού, αποτελούν όνειδος για όλους μας, αφού αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα της κλοπής όχι απλώς στοιχειωδών δικαιωμάτων, αλλά κυριολεκτικώς της φυσικής ανάγκης της αναπνοής.

Την ώρα που οργιάζει η αυθαιρεσία της εξουσίας, την ώρα που οργιάζει η ύποπτη προέλευση τεράστιων οικονομικών μεγεθών, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ψελλίζει τα λόγια της υποταγής μας, την ώρα που η αγνή και αμόλυντη διαφθορά ρέει σαν ορμητικός χείμαρος παρασέρνοντας τα πάντα, την ώρα που ολόκληρος πρωθυπουργός στέλνει εξωθεσμικώς το αδερφάκι του (αγνώστων προσόντων, πλην επιθέτου) να παριστάνει τον παράγοντα εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που ο ελληνικός λαός χειμάζεται στο τρόκολο του διεθνούς κεφαλαίου, την ώρα που υπαλληλίσκοι του πρωθυπουργού και του δανδή αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δρούτσα υπεραμείβονται με αδάκρυτα τερτίπια (όπως αποκάλυψαν στην «Ελευθεροτυπία» η Αριστέα Μπουγάτσου και ο Στάθης Δ. Σταυρόπουλος, Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010), την ώρα που η δημοκρατία έχει πλήρως εκτροχιασθεί στο στόμα του κάθε Πάγκαλου, του κάθε Καρατζαφέρη, του κάθε φριχτού Χρυσοχοΐδη, έρχεται ο μπάτσος που πληρώνεται για να δέρνει και στέλνει στη φυλακή έναν νέο άνδρα, τον οποίο συνέλαβε επειδή ασκούσε το ιερό δικαίωμα της πεπραγμένης γνώμης που λέγεται διαδήλωση εναντίον των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Κυριολεκτικώς με το «έτσι θέλω».

Ο Μάριος Ζ. είναι εκπαιδευτής κολύμβησης νηπίων. Το αδίκημά του είναι ότι κολυμπάει σε βαθιά νερά της δημοκρατίας, εκεί όπου δεν φτάνει ούτε το ΠΑΜΕ και η Αλέκα και η κυρία Κανέλλη, που περί άλλην οργή τυρβάζουν και καθεύδουν επαναστατικώς. Ο άνθρωπος, λοιπόν, αυτός βρίσκεται στη φυλακή (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά, και αν ακόμη έχει αποφυλακιστεί, δεν αλλάζει η ουσία του προβλήματος) επειδή απλώς ο κεφαλοθραύστης που τον συνέλαβε είπε ψέματα. Είπε ότι είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά και οι φωτογραφίες του συμβάντος αποδεικνύουν το αντίθετο. Είπε ότι «του επιτέθηκε με βόμβα ‘μολότοφ’, η οποία προκάλεσε φωτιά στα πόδια του, την οποία, αφού έσβησε (σ.σ.: ο γενναίος), συνέλαβε τον Μάριο Ζ.». Όταν η ιστορία τραβήχτηκε στα δικαστήρια, οι υπόλοιποι κεφαλοθραύστες και φυσητές χημικών (σ.σ.: οι καλοί πολίτες, αφού οι κακοί κάνουν παρέα στον Μ. Γλέζο, σύμφωνα με τη χοντρή άποψη του Πάγκαλου περί δημοκρατίας), που ελαχιστοζούν για να δέρνουν ομηλίκους και γέροντες αδιακρίτως, οι συνάδελφοι του εν λόγω ανωνύμου μπάτσου (παραποιημένα ανωνύμου) έδρασαν καταλλήλως, έσπασαν κεφάλια με τη λαβή της ράβδου τους σε όσους έσπευσαν να δηλώσουν το αυτονόητο: τη συμπαράστασή τους στον αδίκως προσαχθέντα και την οργή τους για τη φασιστική συμπαραδήλωση. Πλην όμως ήταν λίγοι. Αριθμητικά. Επειδή εμείς οι λίγοι (οι ολίγιστοι) είμαστε περισσότεροι.

Κι έτσι, αφού οι μπάτσοι έδειραν και ξαναέδειραν και είμαι βέβαιος ότι το καταευχαριστήθηκαν (αν κανείς διαβάσει τη σχετική βιβλιογραφία εκπαίδευσής τους θα φρίξει), έστειλαν το παιδί στη φυλακή με τη σύμφωνη -λέει- γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Μένεις αποσβολωμένος. Καλά τα εκπαιδευμένα τομάρια που έχουν πουλήσει την ψυχή τους για μια γλίσχρα ζωή την ώρα που οι συνομήλικοί τους, οι γονείς τους (όχι των ιδίων, βέβαια) και οι παππούδες τους παλεύουν για μια καλύτερη, καλά οι ανάπηροι της εξουσίας, όλης της εξουσίας που έχει παγοποιηθεί όπως ο καρκίνος στον οργανισμό του ανθρώπου, καλά οι τράπεζες και οι ανώνυμες αγορές, αλλά αυτή η ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα! Ορυμαγδός γίνεται γύρω μας, κραυγάζει η πυγμή της εξουσίας και δύο άνθρωποι σπουδαγμένοι, επωμισμένοι με τη φοβερή δυνατότητα της δικαιοσύνης, στέλνουν έναν νέο άνδρα στη φυλακή γιατί ο μπάτσος είπε αυτά που είπε και ήταν αμάχητα έναντι, απλώς, της κοινής λογικής. Αυτό όμως είναι η παράκρουση την οποία ανεχόμαστε: τα τέρατα, όπως ο ανακριτής και ο εισαγγελέας της εν λόγω περίπτωσης, που παραποιούν και παραχαράσσουν την ουσία και την έννοια της εντολής που τους δόθηκε, που μετατρέπουν την αρμοδιότητά τους σε λόγω και έργω εξύβριση της δημοκρατίας, που λοβοτομούν ανθρώπους εξομοιώνοντας τον νόμο με την υποταγή σε κάθε εξουσία, ακόμα και του μπάτσου. Άρα διδάσκοντας δικτατορία από τη μια και φονικά από την άλλη.

Ποια είναι αυτά τα τέρατα; Ποιος τους εκπαίδευσε; Και για ποιο λόγο; Και ποιοι είμαστε εμείς που ακόμα δεν εννοούμε να καταλάβουμε; Ποια τέρατα είμαστε εμείς που ελπίζουμε στις εξουσίες; Το παιδί μπήκε στη φυλακή. Ο Χρυσοχοΐδης είναι ένοχος. Ο ανακριτής είναι ένοχος. Ο εισαγγελέας είναι ένοχος. Ο Παπανδρέου είναι ένοχος. Ο μπάτσος είναι ένοχος. Κι εγώ ακόμα που σας ιστορώ, όπως θα έλεγε ο Μιχάλης Κατσαρός, είμαι ένοχος. Το παιδί είναι αθώο. Η δημοκρατία είναι ένοχη.

link: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=531343

Advertisements

0 Responses to “από Αυγή: Ένοχη δημοκρατία”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements