23
Μαρ.
10

γράμμα του μάριου προς τα παιδιά και τους γονείς που βρέθηκαν έξω απ’τον κορυδαλλό

Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

21.03.2010

Πέντε βράδια μετά τον εγκλεισμό μου στον Κορυδαλλό και παραμένω κι εγώ θεατής σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος μου. Δεν καταλαβαίνω αν το μίσος μεγαλώνει ή η μοναξιά με καταρρακώνει. Βρίσκομαι άδικα εδώ μέσα και δεν γνωρίζω που και πως να το φωνάξω. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω που το φωνάζουν και για μένα.

Τι θα γίνει με αυτό το ‘’αστείο ‘’ τελοσπάντων ; Θα δωθεί ένα τέλος τώρα, που θα μπορούσε να σημάνει ένα  τέλος και για τους υπόλοιπους; Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν κι  να προσφέρουν. Εάν ένα τέτοιο κόσμο θέλετε, με μεθόδους τις οποίες βιώνω εδώ και κάποιες μέρες, το καταφέρνετε. Αλλά το πουλί ακόμα και στο κλουβί πετάει γιατί έχει φτερά και νου. Μην το τσακίζετε άλλο.

Κάποιος να στείλει  την αγάπη μου και δύο μπουρμπουλήθρες  στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο απ’ όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους, για να ξεφύγουν απ’ αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά.

Μάριος Ζ.

Advertisements

9 Responses to “γράμμα του μάριου προς τα παιδιά και τους γονείς που βρέθηκαν έξω απ’τον κορυδαλλό”


 1. 1 πan
  Μαρτίου 23, 2010 στο 7:53 μμ

  O Μαριος μες την ατυχία του θα πρέπει να αισθάνεται αφάνταστα τυχερός που έχει τέτοιους φίλους.Συγχαρητήρια παιδιά για τα μαθήματα αλληλεγγύης.Η όλη προσπάθειά σας είναι συγκινητική.

 2. 2 Kriton Kapadokis
  Μαρτίου 23, 2010 στο 10:29 μμ

  «Αλλά το πουλί ακόμα και στο κλουβί πετάει γιατί έχει φτερά και νου.»
  Mην το βάλεις κάτω Μάριε . Σού έτυχε πολύ δύσκολο άθλημα και έχεις κάθε δίκηο να αγαναχτήσεις και να αδημονείς . ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ . Πριν από λίγο στους δρόμους τής Αθήνας είχαμε μιάν άλλη παρέλαση πριν την 25η Μαρτίου . Πολλοί (από τους πολύ περισσότερους) φίλοι σου παρέλασαν απαιτώντας «Λε – Λε – Λευτεριά , Λευτεριά στον Μάριο» και με την κραυγή
  «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά» . Σ’ αυτό το πάθος σου για την λευτεριά υπολογίζουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα βγείς από εκεί μέσα δυνατότερος και νικητής .
  ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ .
  Δεν μάς βλέπεις , αλλά νοιώσε στον αγέρα τον παλμό τής απόφασής μας να μην υποχωρήσουμε μέχρι να πάψει αυτή η αδικία σε βάρος σου .
  Είμαστε δίπλα σου .
  «Όπου νά’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» νίκη και δικαίωση .

 3. 3 Ελένίτσα
  Μαρτίου 23, 2010 στο 11:23 μμ

  Μάριε να είσαι σίγουρος οτι τα παιδάκια σου θα χτυπήσυν δυνατά τα ποδαράκια τους στο νερό γιατί έχουν εσένα στη ζωή τους που τους μαθαίνεις να αγωνίζονται να «μείνουν» στην επιφάνεια του νερού – της ζωής- των αγώνων. Τους μαθαίνεις τη συμμετοχή , τη συλλογικότητα, την αληλλεγγύη. Στα μάτια τους είσαι παράδειγμα, αν και ξέρω οτι θα το αρνηθείς. Φίλε βάστα! Hasta la victoria simpre! venceremos! Είμαστε όλοι μαζί σου.

 4. 4 Ελισσάβετ Λιανοπούλου
  Μαρτίου 24, 2010 στο 12:06 μμ

  «Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους, για να ξεφύγουν απ’ αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά.»
  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ
  Αυτό ακριβώς τους λέω κι εγώ και πολλοί ακόμα γονείς που όπως είπες και χτες στη συνέντευξη μπορεί πολύ εύκολα να έχουμε τα δικά μας παιδιά στη θέση σου μεθαύριο… Εγώ πάντως θα είμαι περήφανη αν κάποιος απ’ τους δύο γιους μου (ή γιατί όχι και οι δύο;) σου μοιάσει μεγαλώνοντας…Γιατί έχεις καλή ψυχή, σπάνια δύναμη και ποιότητα, Μάριε. Σε αντίθεση με τόσους άλλους που ντροπιάζουν όλες αυτές τις μέρες τη λέξη άνθρωπος (και απορώ πώς κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια). Είμαστε μαζί σου. Και ευτυχώς είμαστε πολλοί.
  «Η μαμά του Γιώργου και του Δημήτρη»

 5. 5 Kriton Kapadokis
  Μαρτίου 24, 2010 στο 11:11 μμ

  Παρατηρώ την απραξία τής Δημοκρατικής πολιτείας μας στο θέμα τού Μάριου Ζ. και την συνωμοσία σιωπής για το ζήτημα από τα κρατικοδίαιτα , έμμεσα και άμεσα , Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης) και προβληματίζομαι σχετικά με την στάση τού υπέυθυνου για την αδικία αυτή υπουργού. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι, είναι και οικογενειάρχης , είναι πατέρας . (Δεν αναφέρω σχετικά στοιχεία για να μην θεωρηθεί ότι αποκαλύπτω ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και για να μην εκτεθούν κάποια παιδιά σε οποιονδήποτε κίνδυνο .) Αναρωτιέμαι : Καλά η πολιτική ευθιξία του δεν τον κινητοποίησε μέχρι τώρα να δώσει σημασία σ’ αυτά που φωνάζουνε δώδεκα αυτόπτες μάρτυρες , 8.582 (μέχρι τώρα) ευαισθητοποιημένοι πολίτες και διάφοροι φορείς με 38 (ως τώρα) ψηφίσματα . Τουλάχιστον η γονεϊκή του ιδιότητα δεν έχει ζωντανά αντανακλαστικά ; Πώς κοιμάται με ήσυχη τήν συνείδηση τίς νύχτες , όταν ο γιός κάποιου άλλου πατέρα κλειδώθηκε στον Κορυδαλλό με προφυλάκιση που τήν έστησαν με ψέματα τα όργανα τής αστυνομίας του ; Δεν τον αγκυλώνει τίποτε μέσα του από την περιπέτεια ενός αθώου νέου ανθρώπου, που συνθλίβεται με προφυλάκιση ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ υφισταμένων ; Και αν ο Χρυσοχΐδης αμφιβάλλει για την αθωότητα τού Μάριου, γιατί δεν διατάσσει μιά αληθινή και αποτελεσματική έρευνα με βάση τις κάμερες τις περιοχής , από τις οποίες θα προκύψει (είναι βέβαιο Υπουργέ και αν έχεις τα κότσια , αποτόλμησέ το) ότι ο Μάριος Ζ. ούτε μολότωφ πέταξε , ούτε κάν είχε , ούτε είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του , ούτε φωτιά πήρε ή κινδύνεψε να πάρει ο επίορκος αστυνομικός , ούτε γενικότερα διέπραξε ο προφυλακισμένος το παραμικρό αδίκημα ; Ας ερευνήσει και ας διαπιστώσει ότι , τα αρμόδια αστυνομικά όργανα ΕΙΠΑΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ και στήσανε σε βάρος τού Μάριου μιά κατασκευασμένη κατηγορία παραπλανώντας και τις δικαστικές αρχές .
  Αυτός πρέπει να επιδιώξει να αρθεί η προφυλάκιση τού θύματος των υπηρεσιών του . Ή μήπως πρέπει να προσφύγουμε στον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που πριν λίγες ημέρες υπόγραψε το διάταγμα που τού έστειλε ο Καστανίδης και χάρισαν το υπόλοιπο ποινής σκληρού μεγαλέμπορα ναρκωτικών (είκοσι χρόνια φυλάκιση είχε και 300.000.000 λιρέττες χρηματική ποινή από την Ιταλία) . Για τον μεγαλέμπορα ναρκωτικών είχε ευαισθησίες η Πολιτεία μας , καθώς και γ’ άλλα είκοσι και πλέον άτομα με άλλες ποινικές καταδίκες (βλέπε Π.Δ.100 τ.Γ. τής 16 Φεβρουαρίου 2010) . Για τον Μάριο που συλλάβανε άνανδρα & παράνομα , πότε θα ευαισθητοποιηθεί η Δημοκρατία μας ;
  ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ο υπουργός ;
  Εμείς ούτε αυτήν ούτε καμία .
  Αφήστε τον Μάριο Ζ. ελεύθερο ΣΗΜΕΡΑ .

 6. 6 Πέτρος Κ.
  Μαρτίου 25, 2010 στο 2:45 πμ

  Κρίμα που μας έτυχε να ζούμε σε μία τόσο ωραία χώρα και να επιτρέπεται να την διαχειρίζονται οι υπεύθυνοι που δυστυχώς εμείς και οι πατεράδες τους βάλαμε εκεί και να δεσπώζουν στρογγυλοκαθισμένοι κοιτάζοντας πολύ μακριά μη βλέποντας τι συμβαίνει δίπλα τους.
  Βλέποντας σε κάθε τομέα να μποϊκοτάρονται τα όνειρα και η ενέργεια των νέων καταλήγουμε για να επιβιώσουμε είτε να γίνουμε όμοιοι κάποια στιγμή με αυτούς που τώρα κατακρίνουμε, είτε να φύγουμε σε άλλες χώρες που πιστεύουμε ότι θα αισθανόμαστε λιγότερο την αδικία, είτε να παραιτούμαστε και να δεχόμαστε παθητικά ότι μας συμβαίνει.
  Με έχει απογοητεύσει σαν μέλος της κοινωνίας μας το εν λόγω περιστατικό και αηδιάζω με τον εαυτό μου που με βλέπω να κοιτάζω από το παράθυρο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements