26
Μαρ.
10

από: ελευθεροτυπία, 26/03/2010

Για τον Μάριο και κόντρα στον κουκουλονόμο

Ο «προβληματικός κουκουλονόμος» και η «τρομοκρατία σε βάρος των νέων ανθρώπων» ήταν τα θέματα, στα οποία επικεντρώθηκε συνέντευξη Τύπου του Παρατηρητηρίου Αστυνομικής Αυθαιρεσίας, με αφορμή την προσωρινή κράτηση του Μάριου Ζ., γνωστού και ως «το παιδί με τα ράστα» που είχε συλληφθεί στη μαζική πανεργατική διαδήλωση της 11ης Μαρτίου.

Και ενώ ο νεαρός εξακολουθεί να βρίσκεται στην Α’ Πτέρυγα Κορυδαλλού, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την άρση της προσωρινής του κράτησης, ο δικηγόρος και μέλος Παρατηρητηρίου, Δημ. Αγγελής, αναφέρθηκε στο «πλήθος πρόσφατων παραδειγμάτων», τα οποία «καταδεικνύουν μια γενικότερη διάθεση, με στόχευση την αποτροπή των πολιτών να μετέχουν στις κινητοποιήσεις προσωπικά και κυρίως μαζικά». Μάλιστα, χαρακτήρισε τον κουκουλονόμο «καταγέλαστο και προβληματικό», αφού «ποινικοποιεί την αμφίεση», ενώ «πάσχει και από αοριστία στο νομοτεχνικό του μέρος». Από την πλευρά της, η Γιάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Ζ., υποστήριξε ότι η προσωρινή κράτηση του εντολέα της αντίκειται στις διατάξεις του νόμου, ο οποίος «κατά τη βούληση του νομοθέτη, θα έπρεπε να εφαρμόζεται μόνο κατ’ εξαίρεση». Αναφέρθηκε πάντως και στις καταθέσεις των αστυνομικών, οι οποίες επί το πλείστον έχουν σημαντικό ρόλο στη σύνταξη του κατηγορητηρίου, αν και «αποτελούν φαινόμενο μεθοδευμένης πρακτικής, που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εντολών».

Οι προσπάθειες των υποστηρικτών του κρατούμενου Μάριου, όμως, συνεχίζονται και μέσω Διαδικτύου. Οπως επισήμανε η Χρυσάνθη Μπ., φίλη του Μάριου και παρούσα τη στιγμή της σύλληψής του, έχει στηθεί ο διαδικτυακός τόπος freemariosz.wordpress.com. Εκεί ήδη έχουν περισυλλεγεί μέχρι σήμερα περίπου 8.000 υπογραφές πολιτών αλλά και 38 ψηφίσματα διαφόρων φορέων που ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του νεαρού.

Advertisements

0 Responses to “από: ελευθεροτυπία, 26/03/2010”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements