21
Απρ.
10

κειμενο Αντιεξουσιαστικής Κίνησης θεσσαλονίκης για Μάριο

από: www.resistance2003.gr

H περίπτωση του νεαρού διαδηλωτή και ο Φόβος του Χρυσοχοίδη

Η σύλληψη του Μάριου Ζέρβα στην διαδήλωση της 11 Μαρτίου ημέρα της γενικής απεργίας ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα και στην τρομοκρατία που επιβάλει το κράτος & το κεφάλαιο, αποτελεί τόσο για την εξουσία ,όσο και για την κοινωνία το αίτημα της άμεσης απελευθέρωσης του, ένα πεδίο ολομέτωπης αντιπαράθεσης και διεκδίκησης.

Ο 28χρονος Δάσκαλος κολύμβησης για παιδιά, είναι ένας από εμάς που με βίαιο τρόπο, από την οικονομική και πολιτική εξουσία, έχει στερηθεί κάθε προσδοκία και ελπίδα για ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό της φτώχιας και της σύγχρονης δουλείας. Ένα μέλλον που μας επιβάλλετε χωρίς αμοιβή στην εργασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς κοινωνική συνοχή χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αυτεξούσιο. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την χρεοκοπία της κυβέρνησης, οδηγούμαστε στο ΔΝΤ εξαιτίας μιας πολιτικής η οποία ερήμην μας, αποφασίζετε και μας επιβάλετε εδώ και δεκαετίες. Το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε και τώρα ζητά την δικιά μας προσφορά, την δικιά μας θυσία για να διορθωθούν τα αδιόρθωτα.  Η ιστορία επαναλαμβάνετε διαρκώς αλλά ποτέ ως φάρσα πάντα ως τραγωδία. Κράτος και κεφάλαιο καταστρέφουν και μετά ζητάνε εμείς να πληρώσουμε αυτά για τα οποία ευθύνονται

Ο Μάριος Ζέρβας μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους – άνεργους – συνταξιούχους – νέους – οικογένειες –μετανάστες διαδήλωσε την ημέρα της γενικής απεργίας ενάντια σε αυτή την κατάσταση διεκδικώντας, και όχι ζητιανεύοντας, το μέλλον και την ζωή του. Με απαράμιλλη αγριότητα, με χημικά και με εφόδους των Ματ και των Δέλτα χτυπήθηκε η διαδήλωση της 11 Μαρτίου. Οι προσαγωγές δεκάδες και στον σωρό, και μέσα σε αυτές 13 συλλήψεις εκ τον οποίον μια μόνο, αυτή του Μάριου οδηγήθηκε σε προφυλάκιση με τις κατηγορίες της κατασκευής, κατοχής και ρήψης μολότοφ, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, όλες με το επιβαρυντικό του κουκουλονόμου περί της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Τι και αν το «ύποπτο» σακίδιο του, αντί για σύνεργα καταστροφής περιείχε τελικά τα σύνεργα της εργασίας του. Σαμπουάν – πετσέτα –μπουρνούζι – σαγιονάρες – γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης. Τι και αν οι δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο την στιγμή της σύλληψης του αποδεικνύουν ότι τίποτα από αυτά που του αποδίδονται δεν συνέβαινε εκείνη την στιγμή παρά το ξέφρενο ντου από τις δυνάμεις των Δέλτα και τον Ματ επάνω στον όγκο της διαδήλωσης. Τι και αν συγκεντρώθηκαν δεκατρείς αυτόπτες μάρτυρες μεταξύ των οποίων και φωτογράφοι του τύπου που διαθέσανε τις φωτογραφίες τους, οι οποίες εμφανίζουν ακάλυπτο το πρόσωπο του Μάριου τη στιγμή της σύλληψης του και διαψεύδουν κραυγαλέα το σκεπτικό της κατηγορίας του κουκουλονόμου. Τι και αν ισχύει πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί προφυλάκισης και αυστηρές προϋποθέσεις (προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες του προσώπου για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης από τα οποία να συνάγεται κίνδυνος διάπραξης και άλλων εγκλημάτων κ.α.) που καμία από αυτές δεν συντρέχει στο πρόσωπο του Μάριου. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκαμψαν την απόφαση του  ανακριτή και του εισαγγελέα οι οποίοι μόνο με την κατάθεση του αστυνομικού των Ματ που τον συνέλαβε αποφάσισαν  τον εγκλεισμό του στην Φυλακή του Κορυδαλλού.

Από την υπόθεση της ζαρντινιέρας και του φοιτητή με τα πράσινα σταράκια, στον φοιτητή με τις πιτζάμες, και το δολοφονικό χτύπημα με την μηχανή Δελτά σε διαδηλώτρια στην Αθήνα και τώρα στην προφυλάκιση του Μάριου, διαπιστώνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια δικαστική και  κατασταλτική εξουσία που επανειλημμένα είτε στηρίζει τις κατηγορίες που αποδίδει στους διαδηλωτές στο κενό, είτε αποδίδει άσυλο και κάλυψη στην βία και την αυθαιρεσία  των ένστολων αγριάνθρωπων που αποτελούν το σώμα τις ΕΛ.ΑΣ.

Το δόγμα Χρυσοχοίδη περί μηδενικής ανοχής σηματοδοτεί μια εποχή όπου πλέον ενοχοποιείτε όχι αυτός που «παρανομεί» αλλά η κάθε αντικαθεστωτική δράση και άποψη ως παραβατικότητα. Το « η Αθήνα μοιάζει με την Καμπούλ» του Χρυσοχοίδη στις αρχές του 2009 δεν ειπώθηκε για να περιγράψει τόσο την εικόνα της Αθήνας εκείνο τον καιρό. Αλλά  περισσότερο για να προϊδεάσει την κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζεται από εδώ και πέρα από το υπουργείο δημοσίας τάξης. Δηλαδή ως μία κατεχόμενη από ξένο στρατό χώρα.

Η διαδήλωση, η διαμαρτυρία , η κατάληψη, η απεργία στοχοποιούνται και αντιμετωπίζονται πλέον στην σφαίρα του ποινικού. Το κράτος με το παράλογο των συλλήψεων και των προφυλακίσεων όπως αυτή στην περίπτωση του Μάριου περνάει το μήνυμα του φόβου στην κοινωνία και εξυπηρετεί αυτήν την στρατηγική από την μεριά του. Οι μηχανισμοί της εξουσίας καλλιεργούν μύθους προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο: μόνον όταν ο φόβος γίνει καθολικός, θα μπορέσουν ανενόχλητοι να επικρατήσουν. Θέλουν να μας κάνουν να φοβηθούμε τους μετανάστες, την παγκόσμια κρίση, την πιθανή χρεοκοπία και οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ιδιοκτησία τους, την αμφισβήτηση, τη συμμετοχή σε αγώνες, την εξωθεσμική και ακηδεμόνευτη δράση την προοπτική της ανατροπής που μπορεί να προκαλέσουν τα κοινωνικά κινήματα.
Ο ίδιος ο Μάριος σε γράμμα του από την φυλακή δίνει την ίδια ερμηνεία στην υπόθεση του όταν αναφέρετε για την σύλληψη του:«Αφορμή της σύλληψης μου η συμμετοχή σε διαδήλωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου και μη, πολίτη, έχοντας περίεργο κούρεμα και σακίδιο. Αιτία ο παραδειγματισμός….. . Η καθολική πολιτική αντίδραση που εκφράστηκε μέσα από το κύμα διαμαρτυρίας, αποδεικνύει ότι η κοινωνία αντιστέκεται. Κι αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό για ’μένα, που συνειδητά επέλεξα να παραμένω ανένταχτος. Το κράτος ζητά την ανυπαρξία μας και φοβάται την ύπαρξή μας»

Αλήθεια Μάριε μας φοβούνται και όσο είμαστε ενωμένοι θα μας τρέμουνε περισσότερο.

Η Αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή.

Το δίκιο μας είναι η δύναμη μας. Η βία του κράτους θα είναι η καταστροφή του.

Άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα-Ούτε μια μέρα παραπάνω στη φυλακή

Απόσυρση όλων των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές της 11 Μαρτίου

Οι εργατικοί & κοινωνικοί αγώνες δεν καταστέλλονται – δεν φυλακίζονται

Να καταργηθεί ο Κουκουλονόμος

www.resistance2003.gr

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Advertisements

0 Responses to “κειμενο Αντιεξουσιαστικής Κίνησης θεσσαλονίκης για Μάριο”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements