23
Απρ.
10

Επί τα πρόσω: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – Υπουργείο Δικαιοσύνης

από: epitaprosw.blogspot.com

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που πραγματοποίησε σήμερα η Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση του Μάριου Ζ. και δεκάδες εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες.

40 ημέρες συμπληρώνονται σήμερα, από την άδικη και παράνομη σύλληψη και προσωρινή κράτηση του απεργού και διαδηλωτή Μάριου Ζ.

Άλλη μια «υπόθεση ζαρντινιέρα», στην οποία όμως, ούτε η εκτατεμένη φωτογραφική αποτύπωση ούτε οι δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες της παράνομης σύλληψης και κακοποίησης του διαδηλωτή, κρίθηκαν αρκετά αξιόπιστες για να αντικρούσουν τις καταθέσεις των αστυνομικών, οι οποίες αποτελούν και τα μοναδικά «στοιχεία» ενοχής του κατηγορουμένου.

Υπόθεση «ζαρντινιέρα», «διαδηλωτής με τα πράσινα παπούτσια», … ολοένα και περισσότεροι σκωπτικοί τίτλοι έρχονται στο νου μας, αναλογιζόμενοι τις φορές που η Δικαιοσύνη στέκεται «τυφλή» μπροστά σε φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την αθωότητα του κατηγορουμένου – ειδικά όταν αυτός είναι διαδηλωτής – και την αυθαιρεσία των αστυνομικών οργάνων. Αλλά και «κωφή» στις μαρτυρίες των εκ προοιμίου ύποπτων πολιτών. Αυτών που η αξιοπιστία τους θεωρείται μειωμένη, μια που δεν φορούν στολή…

Οι πολλές …συμπτώσεις, αναδεικνύουν το προφανές. Την συνταύτηση του συνόλου των κρατικών μηχανισμών – κυβέρνησης, αστυνομίας, Δικαιοσύνης – στην κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και των νέων. Η ποινικοποίησης της απεργίας, της διαδήλωσης και εν γένει της κοινωνικοπολιτικής δράσης, αποτελεί συνεχή πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων Πασοκ – ΝΔ, παρά την εναλλαγή τους στην εξουσία.

Τη στιγμή που μένουν προκλητικά ατιμώρητοι όσοι, νόμιμα ή παράνομα, καταληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο, η κυβέρνηση διά της Δικαιοσύνης υλοποιεί πρακτικά τον Ευρωπαϊκό Τρομονόμο και αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη τον Μάριο Ζ., επειδή συμμετέχοντας στη διαδήλωση, επιχείρησε τη μετατροπή των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δομών της χώρας.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, συνταυτιζόμενοι με το σύνολο των «ύποπτων» εργαζομένων, συμμετέχουμε στη μόνη, την κοινωνική αντιπολίτευση και απαιτούμε την Άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Advertisements

0 Responses to “Επί τα πρόσω: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – Υπουργείο Δικαιοσύνης”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements