23
Απρ.
10

Πολίτες – Αλήτες

από: tvxs.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Το κράτος εκπροσωπούμενο από την αστυνομία τού κου. Υπουργού Προστασίας τού Πολίτη χαρακτηρίζει απαξιωτικά αλήτες (ως ανυπόληπτους) τους πολίτες που αντιδρούν στην χυδαία βιαιοπραγία των οργάνων προστασίας του και αρνούνται να έχουν νού νεκρό.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ

Ο Υπουργός Προστασίας τού Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στις 16 Μαρτίου 2010 : «Εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφισβήτησης γύρω από την σύλληψη ενός νεαρού που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.
Επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα ή περαιτέρω μαρτυρίες, στέλνοντας επιστολές στο διαδίκτυο ή δημοσιεύοντας «πύρινες» ανακοινώσεις στον Τύπο, στην ουσία αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, να εφαρμόσουν το νόμο ….. . Έχω ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις από την Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, και παρακολουθώ στενά την εξέλιξή της».

Ο νεαρός για τον οποίο μιλάει ο κ. Υπουργός είναι ο Μάριος Ζ. , ο οποίος συνεχίζει να κρατείται από τις 11/3 (ήδη πλέον από 15/3 προφυλακισμένος με βάση τις καταθέσεις τής αστυνομικής πλευράς που παρουσιάζονται ως αυξημένης αξιοπιστίας). Κατηγορήθηκε (χωρίς να έχει αποδειχθεί) ότι , έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου του (“κουκουλονόμος”) και μετέχοντας σε ομάδα 50 περίπου ατόμων που επιτίθετο εναντίον αστυνομικών, έριξε μία (1) βόμβα μολότοφ κατά αστυνομικού, η οποία ανεφλέγη στα πόδια του .

Ήδη 21 Απριλίου 2010 σήμερα και στο διάστημα αυτό ενός μηνός και δέκα ημερών έχουν γίνει (και γίνονται ακόμη) δεκάδες εκδηλώσεις συμπαράστασης , με χιλιάδες αναπαραγωγές των ολοκάθαρων φωτογραφιών που ο υπουργός αποκάλεσε “δήθεν ντοκουμέντα” . Από αυτές καταφαίνεται με απόλυτη σαφήνεια και διαύγεια ότι ΔΕΝ είχαν πέσει μολότωφ στο σημείο που λαμβάνει χώρα η επίδικη φάση (τουλάχιστον σε χρόνο τόσο κοντινό, ώστε να μπορεί να συσχετισθεί με το συμβάν) , ότι ο Μάριος Ζ. ΔΕΝ έχει κανένα κάλυμμα που να κρύβει τα χαρακτηριστικά του και κανένας αστυνομικός ΔΕΝ έχει ίχνη φωτιάς .

Όμως μολονότι ο υπουργός διατείνεται ότι, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη τής υπόθεσης, παρά ταύτα μέχρις στιγμής είναι προφανές ότι (στην καλύτερη των περιπτώσεων) δεν κατάφερε να ενημερωθεί για το τι έχουν καταγράψει οι κάμερες που πλεονάζουν στην διασταύρωση τών οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω (προέκταση τής Χρήστου Λαδά πριν την οδό Σίνα), όπου και οι τράπεζες Ελλάδος και Αγροτική . Και ενώ εγκαλεί ο υπουργός όλους εμάς που υποστηρίζουμε την αθωότητα τού Μάριου , ότι βάλλουμε δήθεν κατά τού κύρους των αρμοδίων αρχών , δεν έχει κάνει από την πρώτη στιγμή το αυτονόητο για κάποιον που (όπως λέει για τον εαυτό του) «έχει ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις … και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη» τής υπόθεσης: Να ελέγξει ο ίδιος , αλλά και να θέσει από την πρώτη στιγμή υπ’ όψη των υπερασπιστών τού άδικα προφυλακισμένου νεαρού τα στοιχεία από τις κάμερες, προκειμένου αν μη τι άλλο , και αυτοί να τα ελέγξουν και ενδεχομένως να πεισθούν για το τυχόν εσφαλμένο τής υπερασπιστικής θέσης τους ˙ σε κάθε όμως περίπτωση ώφειλε να έχει επιτρέψει (ως έντιμος Υπουργός που όπως επαίρεται “δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια ….. δεν συγκαλύπτει την αλήθεια, σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών, στέκεται απέναντι στην αυθαιρεσία και στη σπίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται”) στην νομική συμπαράσταση τού αθώου προφυλακισμένου να χρησιμοποιήσει για την υπεράσπισή του τα μέσα που οι αστυνομικές υπηρεσίες του θα χρησιμοποιούσαν για την καταδίκη του , εάν πράγματι στοιχειοθετούσαν ενοχή του . Και όμως . Όχι μονο δεν επιτρέπει την στοιχειώδη ενημέρωση της υπερασπιστικής συμπαράστασης τού (άδικα) κατηγορουμένου , αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τού Υπουργείου Πρ. Πολ. καταδιώκουν μέχρι βιαιοπραγίας και αρπαγής όποιους επιχειρούν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για το ζήτημα .

«Στις 10/04/2010, στο Θησείο … στις 10:30 μ.μ., μέλη της ομάδας ενημέρωσης είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την έξοδο της στάσης Θησείο του ΗΣΑΠ. Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να μεταφέρουν στο τμήμα έναν νεαρό, παρότι ο ίδιος επιδείκνυε την αστυνομική του ταυτότητα. Οι συγκεντρωμένοι ρώτησαν το λόγο της μεταφοράς του. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, όχι μόνο δεν πήραν απάντηση, αλλά και τους απώθησαν βιαίως (μία κοπέλα δέχθηκε στον λαιμό λαβή ακινητοποίησης, ενώ μία άλλη χτυπήθηκε στο κεφάλι). Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις, οδήγησαν στο περιπολικό τον νεαρό, καθώς και μία άλλη κοπέλα…..» (tvxs Τρίτη 13/04/2010 “Ένταση σε συγκέντρωση για τον Μάριο Ζέρβα στο Θησείο”tvxsteam) . Και ως να μην έφταναν οι βίαιες πράξεις τους , τα αστυνομικά όργανα συμπλήρωσαν την αήθη συμπεριφορά τους με το εξής σχόλιο προς τους παρισταμένους πολίτες που έκπληκτοι διαμαρτύρονταν για την χυδαία βιαιοπραγία τους : «Δεν υποστηρίζετε κανένας την αστυνομία ρε ˙ όλοι υποστηρίζετε τους αλήτες» ! (έχει καταγραφεί επακριβώς στο σχετικό βίντεο) .

Αλήτες λοιπόν ! Ποιοί ; Οι πολίτες ! Γιατί η μομφή τής αστυνομίας προς τους πολίτες ήταν ότι συντάσσονται με τους αλήτες ˙ τους ομοίους των προφανώς ….

Ο κύριος υπουργός εκπροσωπούμενος και εκφραζόμενος από τα όργανά του (αφού δεν τα αποδοκιμάζει) , εκπροσωπεί το Κράτος , το οποίο με τις παραπάνω αποδοκιμαστικές δηλώσεις («υποστηρίζετε τους αλήτες») προς τους πολίτες πρόλαβε να απαντήσει στο παλικαρίσιο ερώτημα που έθεσε τρείς μέρες αργότερα ο άδικα προφυλακισμένος Μάριος Ζ. : «… Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι τέλειοι πολίτες που θέλει τελικά αυτό το κράτος; Ποιά είναι η αξία του λόγου και της άποψης του πολίτη μπροστά στα όργανα του κράτους και πώς εκείνο (το κράτος) άραγε θεωρεί αυτούς που αντιδρούν; Θέλει ένα νου «αληταριό» ή ένα νου νεκρό;….» (Από την 3η επιστολή του Μάριου Ζ. από τον Κορυδαλλό στις 13.04.2010) . Το κράτος τού κου. Υπουργού Προστασίας τού Πολίτη χαρακτηρίζει απαξιωτικά αλήτες (ως ανυπόληπτους) τους πολίτες που αντιδρούν στην χυδαία βιαιοπραγία των οργάνων προστασίας του και αρνούνται να έχουν νού νεκρό .

ΑΛΗΤΕΣ λοιπόν !

Σαν αυτούς που πρόσφατα θυμήθηκε και ο πρώην υπουργός εξωτερικών (1982 – 1989) Γιάννης Καψής σε επιστολή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, προς το οποίο γράφει : “…… Αυτό το …. «αλήτες» μου θύμισε τον στίχο του νομπελίστα μας Ελύτη για την μεγάλη εξέγερση την ημέρα της εθνικής μας επετείου το ’43. Απέναντι στα μουσκέτα του κατακτητή γράφει στάθηκαν « παιδιά με γυμνά γόνατα, που τους έλεγαν αλήτες». …. ήμουν ένας από τους «αλήτες» εκείνους.”

ΑΛΗΤΕΣ λοιπόν !

«Τις ημέρες εκείνες έκαναν σύναξη μυστική τα παιδιά … Τέτοιας λογής αποκοτιές, ωστόσο, μαθαίνοντες οι Άλλοι , σφόδρα ταράχθηκαν . … Και χτυπούσανε όπου νά ’ναι , σφαλώντας τα βλέφαρα με απόγνωση . Και η Άνοιξη ολοένα τούς κυρίευε . Σαν να μην ήτανε άλλος δρόμος ….. για να περάσει η Άνοιξη παρά μονάχα αυτός, και να τον είχαν πάρει αμίλητοι , κοιτάζοντας πολύ μακρυά …. οι νέοι …. που τούς έλεγαν αλήτες ….» (Ανάγνωσμα Τρίτο «Μεγάλη Έξοδος» από το «Αξιον Εστί» τού Οδυσσέα Ελύτη) .

Όπως είναι γνωστό , το Ελληνικό Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει τίτλους ευγενείας (Σ. 4 παράγρ. 7) . Όμως , έμμεσα και άγνωρα μέσα στην ιστορία διαμορφώνονται κάποιοι άτυποι «τίτλοι τιμής» ˙ και ένας τέτοιος τίτλος τιμής είναι σίγουρα πλέον αυτή η λέξη που τα ανάξια όργανα τού κράτους χρησιμοποιούν ως βρισιά πρός τους πολίτες : ΑΛΗΤΕΣ !

ΑΛΗΤΕΣ λοιπόν ; Ε, ναί ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ !!!

Και είναι φυσικό να σε ενοχλεί κύριε Υπουργέ αυτή η ιδιότητα (η “αλήτικη”) των πολιτών γιατί , με τον τρόπο αυτό το σκοτάδι τής εξουσίας σου τελικά δεν έχει δύναμη επάνω τους . Και «όσες κι’ αν χτίζεις φυλακές , κι’ αν ο κλοιός στενεύει, ο νούς τους είναι αληταριό , πάντα θα δραπετεύει» . Δεν είναι βλέπεις αυτοί οι πολίτες – αλήτες σαν τους άλλους , εκείνους τους τάχα «τίμιους, καλούς, προκομένους ανθρώπους» που έχουν φτάσει στο ότι χειρότερο για έναν πολίτη:
« …. να κουβαλάει ο άνθρωπος τη φυλακή μέσα του» (Ναζίμ Χικμέτ).

Αληταριό υπουργέ , αληταριό που δραπετεύει και δεν είναι στον κόσμο φυλακή που να μπορεί να τον κρατήσει !

Κύριε Υπουργέ Προστασίας τού Πολίτη . Απολαμβάνεις ήδη την ικανοποίηση τής δόξας ότι επί των ημερών σου εξαρθρώθηκε και άλλη σκληρή τρομοκρατική οργάνωση ˙ η ιστορία θα δείξει , αλλά προς το παρόν όλοι μιλούν για μεγάλη επιτυχία σου . Δεν είναι όμως δόξα σου , ούτε τιμητικό για σένα να επιτίθενται τα αστυνομικά σου όργανα σε αθώους πολίτες και άλλων μεν να πετυχαίνουν με ύπουλα ψέματα την προφυλάκισή τους , άλλους να τους προπηλακίζουν , άλλους να τους σύρουν βίαια με απειλή όπλων και γκλόμπς χωρίς καμία παρανομία τους ! Στις δηλώσεις σου τής 16/3 έλεγες ότι στέλνεις «ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ειδικότερα προς τον ίδιο τον νεαρό συμπολίτη μας» και ισχυριζόσουν ότι εσύ και η κυβέρνησή σας τάχα “δεν κατασκευάζετε ούτε επινοείτε κατηγορητήρια ….. δεν συγκαλύπτετε την αλήθεια, σέβεστε τα δικαιώματα των πολιτών, στέκεστε απέναντι στην αυθαιρεσία και στη σπίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται” .

Μετά από αυτές τις σαράντα μέρες , τολμάς να τα ξαναπείς αυτά στον Μάριο Ζέρβα ( ΜΑΡΙΟ Ζ.) και σ’ εμάς όλους που υπερασπιζόμαστε την δεδομένη αθωότητά του ; Ελπίζω πως όχι ˙ είναι άλλωστε ζήτημα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας να μην αυτογελοιοποιείται κανείς …

Ο ΜΑΡΙΟΣ Ζ. (Μ.Ζέρβας) ήδη αναδείχθηκε μέσα από την άδικη δοκιμασία του , ένας άξιος , σπουδαίος πολίτης , παράδειγμα προς μίμηση (και μόνο οι επιστολές του θα σε έπειθαν για το βάσιμο των χαρακτηρισμών μας αυτών, εάν μπορούσες βέβαια να τις αναγνώσεις …) . Κατάφερε με άλλα λόγια η αστυνομία σου να κάνει τον Μάριο Ζ. σύμβολο πολίτη που θαρραλέα αντιστέκεται στην έκνομη βία τού κράτους ˙ υπόδειγμα δημοκρατικής αντίστασης ! Αυτόν τον συνεπή πολίτη που αναδείχθηκε άθελά του (να τού έλειπε) σε «σημείο αναφοράς» , αυτόν υποστηρίζουν εκείνα τα άλλα παιδιά , που τρέχουν να αναδείξουν το δίκιο του , ως δίκιο ενός αδικημένου συνανθρώπου μας που τον δέσανε με ψέματα ανάξια όργανα τού κράτους ˙ και αναδεικνύονται και αυτά τα παιδιά (τα περισσότερα με μαύρα ρούχα , με μαλλιά περίεργα χτενισμένα ή αχτένιστα) πολίτες υποδείγματα δημοκρατικής συνειδητοποίησης και ωριμότητας ˙ αυτούς τους υποδειγματικούς πολίτες, αποκαλέσανε απαξιωτικά «αλήτες» , τα ανθρωπάρια τής αστυνομίας .

ΑΛΗΤΕΣ λοιπόν ! ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ υπουργέ Χρυσοχοΐδη !

Και ας κλείσω την αναφορά μου με μιά παρατήρηση και ένα υστερόγραφο :

Παρατήρηση : Έχει συμβεί συχνά τον τελευταίο καιρό να ανταμώσω αυτούς τους «αλήτες» , που δεν κουράζονται να τρέχουν για δίκιο και δημοκρατική νομιμότητα ˙ στέκομαι και τους καμαρώνω και εύχομαι στον Θεό να τους φυλάει και να μην γίνουν ποτέ σαν τα «παλικάρια» σου ! Και επειδή είσαι πατέρας (έτσι ακούγεται….) σού εύχομαι να αξιωθείς να δείς τα παιδιά σου ν’ ακολουθούν αυτόν τον δρόμο που ανοίγουν αυτοί οι «αλήτες», που με τον τρόπο τους συνεχίζουν εκείνο τόν ίδιο δρόμο που ξεκίνησαν εκείνοι οι παλιότεροι «αλήτες» τού Οδυσσέα Ελύτη . Αλήτες Πολίτες .

Κρείττον Κάλλιον Αλήτης – Kapadoks

Υ.Γ. Και επειδή οι αστυνομικοί σου που βιαιοπραγούσαν το Σάββατο στις 10/4 στο Θησείο προβάλλανε με ιερό μένος ότι το πανώ διαμαρτυρίας «Λευτεριά στον Μάριο Ζ.» ήτανε τάχα παράνομο , παραθέτω ευθύς αμέσως μιά πολύ πρόσφατη (15/4/2010) φωτογραφία από την Piazza del Campidoglio στην Ρώμη, όπου έχουν αναρτημένο επί ημέρες πανώ με αίτημα την απελευθέρωση τού Gilad Shalit (ισραηλινού λοχία που κρατεί αιχμάλωτο η Χαμάς) . Είναι σαφέστατο το νόημα , δεν χρειάζεται ούτε επεξήγηση , ούτε λεζαντα .

Ίσως τελικά να πρέπει να αναρτήσουμε τα πανώ μας στην Ρώμη …

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις ιστοσελίδες
https://freemariosz.wordpress.com
http://www.nellypsarrou.com

Δείτε επίσης το βίντεο:
Ένταση σε συγκέντρωση για τον Μάριο Ζέρβα στο Θησείο

Advertisements

0 Responses to “Πολίτες – Αλήτες”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


43
ΗΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ

ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Θέλω να μου έρχεται email με τα άρθρα του blog στην δ/νση:

Μαζί με 20 ακόμα followers

Advertisements